Energie in Beweging

 
Tai Chi Tao
Uw docentdocent.html
Lestijdenlestijden.html
Welkomwelkom.html

Tai Chi Tao-Qigong is ontstaan vanuit de behoefte om preventief aan je gezondheid te werken. Honderden jaren geleden wisten de Chinezen al dat je door goede voeding, ontspanning en bewust te bewegen zelf kan zorgen voor een vitaal en gezond leven. Met de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, en de natuur als inspiratiebron te gebruiken, ontstonden er oefeningen en vormen die zorgden voor harmonie en evenwicht in lichaam en geest. Je lichaam wil gezond zijn, maar door stress en ongezonde leefgewoonten ontstaan er blokkades waardoor de energie niet meer goed stroomt. Dit kan leiden tot fysieke of mentale klachten.


Juist nu we in een tijd leven waar we veel te maken hebben met stress en drukte, is het belangrijk om balans in je leven te creëren. Met de Chinese gezondheidsoefeningen van Tai Chi Tao-Qigong kan je dit bereiken. De langzame, sierlijke bewegingen zorgen voor een betere energie- en bloedcirculatie, zodat je lichaam soepeler en krachtiger wordt. Door ontspannen en bewust te bewegen zal je je persoonlijke grenzen verkennen en vooral ook te respecteren. Het ‘moeten’ en ‘denken’ mag je loslaten. Er komt dan meer ruimte om te voelen, waardoor je bewuster in het leven zal staan.


Tai Chi Tao-Qigong is een laagdrempelige methode met een grote diversiteit aan mogelijkheden en is voor iedereen toegankelijk en aanpasbaar.


Als je zelf wilt ervaren wat mijn lessen voor je kunnen betekenen, ben je van harte welkom om

een proefles te volgen. Neem dan telefonisch contact op of stuur een mail.

Contactcontact.html